Fördjupa din kunskap i rygg och nackbesvär

 

De allra flesta drabbas någon gång i livet av smärta i nacke eller i rygg. Det finns flera olika typer av rygg och nackbesvär, och därtill flera olika orsaker till detta. Vad som gör det mer komplext beror på att flera psykologiska faktorer kan ha en stor inverkan på smärtan och tillfrisknande. När du får mer kunskap om dina besvär så ökar din förmåga att förbättra ditt tillstånd. 

Hållningens betydelse

När vi har ont i rygg och nacke så är det vanligt att det provoceras av olika kroppspositioner. Det kan därför vara lämpligt att se över hur vi står och sitter. Klicka här för att lära dig mer om detta.

Råd vid akut nacksmärta

När man får akut ont i nacken så är det viktigt att man fortsätter att röra på sig. Men man kan också behöva hitta sätt för att avlasta nacken vissa stunder. Klicka här för att lära dig mer.

Råd vid akut rygg och ichiassmärta

När man får akut ont i ländryggen så är det viktigt att man fortsätter att röra på sig. Klicka här för att lära dig mer.

Träningsövningar

Fysisk aktivitet är en förutsättning för att vår kropp ska fungera bra. Vi har här valt ut några övningar som kan vara lämpliga som en del av din rehabilitering.

Klicka här för att se mer.

HÄR HITTAR DU OSS

Rygg och Nackrehab i Norrköping AB
Södra Promenaden 32, våning 4
603 53 Norrköping
Tel: 011-470 81 40

Du ringer in och lämnar ett meddelande på vår telefonsvarare så återkopplar vi senast nästkommande vardag.